Een win-win-win voor arbeidsmigranten: gezondheidszorg en inclusie als prioriteit

Het is ons een genoegen om te berichten over een recente, bijzondere bijeenkomst op uitnodiging van Maarten Peeters, het afdelingshoofd AGZ bij de GGD Limburg Noord. De prominente gasten die deelnamen aan dit belangrijke evenement waren Justyna Kooijmans, de HR Director Holding bij Otto Workforce, en Frank van Kemenade, de CEO van Healthcare for Internationals Limburg. De discussie richtte zich op een cruciaal en relevant onderwerp – “Arbeidsmigranten en Publieke Gezondheid”.

Dit evenement vertegenwoordigde een uitstekend initiatief dat de dialoog opende rond arbeidsmigratie en de uitdagingen op het gebied van de publieke gezondheid. De gasten deelden hun waardevolle inzichten en expertise op het gebied van arbeidsmigratie, gezondheidszorg en personeelsmanagement, wat bijdroeg aan het bevorderen van een dieper begrip van de kwestie.

Justyna Kooijmans, met haar uitgebreide ervaring in personeelsmanagement bij Otto Workforce, heeft belicht hoe een effectief HR-beleid kan bijdragen aan de verbetering van de gezondheidsomstandigheden van arbeidsmigranten. Daarnaast heeft Frank van Kemenade, als CEO van Healthcare for Internationals Limburg, het belang van toegankelijke en inclusieve gezondheidszorg voor alle internationale werknemers benadrukt.

Deze bijeenkomst vormde niet alleen een platform voor discussie, maar gaf ook een aanzet tot verdieping en uitbreiding van de samenwerking tussen de verschillende entiteiten. Het doel van deze samenwerking is om de gezondheidszorg voor alle internationale werknemers te verbeteren en te optimaliseren.

Door een betere integratie van arbeidsmigranten in ons gezondheidszorgsysteem te bevorderen, streven we naar een win-win-win situatie: een gezondere arbeidsomgeving voor migranten, een versterkte publieke gezondheid, en een duurzamere en inclusievere samenleving.

We kijken uit naar de positieve veranderingen die deze initiatieven teweeg zullen brengen in de nabije toekomst, en blijven ons inzetten voor de verbetering van de gezondheid en het welzijn van alle arbeidsmigranten in onze regio.

Deel dit bericht