Bent u al ingeschreven in de praktijk?

Healthcare for Internationals Walk-in centre

Home

Healthcare for Internationals [H4I] is een meertalige huisartsenpraktijk, voor buitenlandse patiënten. Maar ook voor mensen die hier op vakantie zijn en ergens anders in NL een HA hebben. Wij zijn lid van een non-profit netwerk van organisaties die tot doel hebben de kloof te overbruggen die bestaat tussen het Nederlandse gezondheidssysteem enerzijds,  en de verwachtingen en behoeften van patiënten met een buitenlandse achtergrond anderzijds.

H4I huisartsenpraktijk is de eerste praktijk in Limburg met deze insteek.

Over de praktijk
Al onze medewerkers spreken verschillende vreemde talen, en zijn professionals die u de best mogelijke medische zorg verlenen, zowel op de praktijk zelf als online via telefoongesprek videogesprek/beeldbellen – WhatsApp en e-mail. Wij zijn de eerste huisartsenpraktijk in Limburg die zich volledig richt op de medische zorg voor de buitenlandse patiënt. Onze medewerkers spreken allen Engels, Nederlands en Duits, en we hebben Pools-talige medewerkers die u te woord zullen staan bij registratie en online-diensten, maar ook kunnen assisteren bij een dokters-consult.

We zijn om u te helpen

We spreken Nederlands

(en andere talen)

Zorg voor u, de patient

Voor internationale patienten

Eenvoudige toegang

Online services

Waarom internationaal
Onderzoek van de “ Healthcare for Internationals” -organisatie laat zien dat mensen met internationale achtergrond zich niet thuis voelen in het Nederlandse gezondheidssysteem. Dit heeft voornamelijk met de taalbarrière te maken, maar ook verschil in medische gewoontes [zoals voorschrijven ven medicijnen, de structuur in de praktijk, en verwijzingen] hebben hiermee te maken.

In Limburg alleen al wonen en werken zo’n 17000 arbeidsmigranten, en wij begrijpen dat het communiceren in een andere taal, het duidelijk maken wat je klachten precies zijn en advies vragen in het Nederlands erg moeilijk is.

Ons doel
H4I’s-Team is er om u te helpen. We zullen u begeleiden in de procedure van inschrijving bij de huisarts, maken van een afspraak, en geven u uitleg over de Nederlandse gezondheidszorg en medische adviezen. We zijn erg gemakkelijk te bereiken, zowel fysiek [in het Viecuri-ziekenhuis naast de spoedeisende hulp], als ook digitaal [Whatsapp, e-mail, telefoon, messenger].

U kunt op ons rekenen als u medische hulp nodig heeft.

+31 (0)77 782 09 20

+31 (0)77 782 09 20